Nieuws


[05-10-2021] - We mogen weer!! 2.0

Badmintontoernooi voor de Roparun!De afgelopen 1,5 jaar waren niet makkelijk voor ons badmintonners. Maar nu kunnen we eindelijk weer als vanouds onze favoriete sport gaan beoefenen, zonder enige beperking. Ook zal de kantine weer geopend zijn tot 12 uur in de avond.
Alle geldende regels zijn terug te vinden op de site van de Rijksoverheid

[18-07-2020] - We mogen weer!!

Wijziging speeldag dinsdag-ochtend-groep Nadat we een paar maanden geleden behoorlijk abrupt moesten stoppen met spelen, hebben we in het eerste weekend van de zomervakantie zeer goed nieuws! We mogen namelijk weer in de hal spelen!
En dat is nu precies wat we de komende weken gaan doen; zowel de dinsdag-ochtendgroep als de jeugd en senioren kunnen de gehele zomer lekker doorspelen. Uiteraard dienen we ons aan de anderhalve meter te houden, en is persoonlijke hygiene van het grootste belang!
Ook is er een protocol opgesteld met alle regels en maatregelen. En we zullen iedere keer dat we in de zaal komen onszelf moeten registreren. Dit zijn allemaal voorwaarden die opgesteld zijn door de overheid, vertaald naar de situatie binnen onze vereniging.
Het protocol is verstuurd aan alle leden, en ligt ook in de zaal.

Als alles goed blijft gaan, dan zullen we met dit protocol in de hand het nieuwe seizoen in gaan.
Het bestuur is er van overtuigd dat de maatregelen werkbaar en handelbaar zijn, hou je er dus ook aan, en spreek elkaar er op aan indien nodig.

Gedurende de zomeropeningen zijn ook niet-leden welkom, en wel voor een bedrag van € 4,- per keer.
Nodig dus gerust je familie, vrienden, kennissen of die leuke buurvrouw uit; iedereen is welkom!!

Rest ons om jullie allemaal een fantastische zomer te wensen, en tot snel op de baan!!

[25-12-2018] - Badmintontoernooi voor de Roparun!

Badmintontoernooi voor de Roparun!Badmintontoernooi Roparun Op 24 februari 2019 organiseert Roparun Team 40 Daniel den Hoed (www.roparunteam40.nl) icm BC Selecta een badmintontoernooi.
De opbrengst komt volledig ten goede van Stichting Roparun.
Klik hier om je direct in te schrijven! Let op: enige badminton-ervaring is gevraagd/vereist.

[16-09-2018] - Wijziging speeldag dinsdag-ochtend-groep

Wijziging speeldag dinsdag-ochtend-groep Ieder jaar onderhandelen we met de gemeente en de eigenaar van de sporthal over de speeldagen en -tijden.
Jarenlang hebben we vast kunnen houden aan de voor ons vertrouwde tijden.
Dit seizoen komen we er echter niet onderuit om onze dinsdag-ochtend-groep op een andere ochtend te laten spelen.
Dit is een direct gevolg van het feit dat het Insula-college als grootste huurder nu eenmaal veel in de melk te brokkelen heeft.
Tot het laatste moment hebben we geprobeerd om de dinsdagochtend-groep op dinsdagochtend te behouden, helaas zonder resultaat.
Dus vanaf komende week is onze dinsdagochtend-groep welkom op vrijdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur.

[13-07-2018] - Zomeropening

Zomeropening Ook deze zomer gaan we gewoon door met badmintonnen! Van 20 juli t/m 24 augustus ben je iedere vrijdag vanaf 20.00 uur van harte welkom.
Voor leden is deze zomeropening gratis!
Ook niet-leden zijn uiteraard welkom, zij betalen eenmalig € 10,-, en kunnen dan t/m vrijdag 24 augustus iedere vrijdag komen meespelen. Besluiten zij hierna om lid te worden, dan wordt de € 10,- in mindering gebracht op de contributie!

[10-07-2018] - Alleen nog pinnen in de kantine

Alleen nog pinnen in de kantine Sinds jaar en dag zijn wij te gast in de hal van Oranje Wit. Zoals wellicht bekend is de band tussen BC Selecta en Oranje Wit dusdanig goed, dat wij op onze speeldagen ook de kantine bemannen, en hiermee dus onze leden, tegenstanders en andere bezoekers kunnen voorzien van een hapje en een drankje.
Uiteraard vallen wij hiermee onder de supervisie van de barcommissie van Oranje Wit.
Vanwege de veiligheid, maar ook zeker omdat in de huidige tijd digitaal betalen handiger is, heeft de barcommissie van Oranje Wit besloten dat er alleen nog digitaal betaald kan worden in de kantine. Hou hier dus rekening mee als je voornemens bent om een hapje of een drankje te komen doen in de kantine.

[03-06-2018] - BC Selecta is aanwezig op Dordt Fit

BC Selecta is aanwezig op Dordt Fit Kom op zondag 10 juni tussen 12 – 17u naar de Dordtse binnenstad en ontdek hoe Dordt Fit blijft.
Een twintigtal sportverenigingen geven demonstraties en je kunt terecht voor informatie en advies.
Natuurlijk kun je ook zelf meedoen aan diverse demonstraties!
Kijk op www.dordtfit.nl voor meer informatie.

[25-05-2018] - BC Selecta zorgt voor de privacy van haar leden

BC Selecta zorgt voor de privacy van haar leden Op 25 mei is de AVG, de Algemene Verordening Persoonsgegevens (ook wel GDPR genoemd) van kracht gegaan in de hele Europese Unie.
De AVG bepaalt dat ook sportverenigingen zorgvuldig om moeten gaan met de persoonsgegevens van de leden. Dus ook BC Selecta.

Het bestuur is de afgelopen maanden dan ook druk bezig geweest en we zijn blij om te melden dat BC Selecta 'AVG-proof' is.
In onze privacyverklaring leest u meer over hoe BC Selecta omgaat met uw persoonsgegevens en welke rechten u heeft als het gaat om uw persoonsgegevens.

[05-01-2018] - We hebben er een erelid bij!

We hebben er een erelid bij!Erelid We hadden aangekondigd dat we één van onze leden in het zonnetje zouden zetten tijdens de jaarlijkse Nieuwjaarsborrel.
Het bestuur heeft op aangeven van diverse leden besloten om Cees Groenewegen te benoemen tot erelid van BC Selecta.


Cees is ruim 20 jaar lid van onze vereniging, en heeft door de jaren heen bijzonder veel betekend voor onze vereniging: Van trainer tot bestuurslid, en van schoenen-leverancier (binnen de vereniging) tot expert in het spelletje zelf. Cees was en is nog steeds bijzonder actief binnen de vereniging.
We hopen dan ook dat Cees ook de komende jaren nog met veel plezier de weg naar onze badminton-velden zal gaan vinden.

[29-12-2017] - Nieuwjaarsborrel bij badmintonclub Selecta

Nieuwjaarsborrel bij badmintonclub Selecta Op vrijdagavond 5 januari luidt badmintonclub Selecta officieel het jaar 2018 in met een gezellige Nieuwjaarsborrel.

We willen nog niet teveel verklappen, maar tijdens deze borrel zal er speciale aandacht zijn voor één van onze leden.
Ben je ook nieuwsgierig geworden? Kom dan op 5 januari naar de kantine van Sporthal Oranje Wit.

De zaal is open vanaf 20.00 uur, en kun je lekker vrij spelen, vanaf 21.00 uur zijn ook de kantine en de bar geopend.
Tot dan !

[30-07-2017] - Seizoen 2017-2018 gaat van start!

Seizoen 2017-2018 gaat van start!Na een heerlijke zomer waarin we volop doorgespeeld hebben op vrijdag, gaan we vanaf 22 augustus weer beginnen met de reguliere speeldagen en -tijden. Kijk hier voor een overzicht van alle speeldagen en -tijden.
Ook de senioren-najaarscompetitie zal snel weer van start gaan. Deze keer kunnen we maar liefst 5 teams opstellen!
Kijk hier voor alle competities waarin de senioren deelnemen.
De jeugspelers moeten iets langer wachten, maar ook zij zullen dit seizoen weer competitie spelen.


Zoals we gewend zijn is er iedere dinsdag training voor jeugdleden, recreanten en competitiespelers. Voor de jeugd- en competitiespelers hebben we een nieuwe trainer aangetrokken. Lorenzo Lasalvia geeft sinds 2009 al training bij ABC Swindregt, en zal het komende seizoen proberen om onze jeugd- en competitiespelers naar een kampioenschap te helpen. Van 19.00 tot 20.00 uur zal Lorenzo training geven aan de jeugd, aansluitend van 20.00 tot 21.00 uur zijn de competitiespelers aan de beurt.
Daarnaast hebben we Cees Groenewegen bereid gevonden om de recreanten-groep naar een hoger niveau te tillen. Cees is al jarenlang lid, en heeft ook al eerder training gegeven.
Wij wensen beide trainers veel succes en plezier!

Uiteraard hebben we iedere vrijdag vanaf 20.00 uur de zaal beschikbaar voor vrij spelen; tegelijkertijd worden de thuiswedstrijden van de competitie afgewerkt, deze hebben altijd voorrang op het vrij spelen.In de praktijk zijn er altijd wel een paar velden beschikbaar, en hoef je dus nooit langs de kant te zitten.

Zowel dinsdag als vrijdag hebben we onze eigen bar-vrijwilligers achter de bar staan in de gezellige kantine van de hal. Onder het genot van een drankje kun je daar die ene fantastische rally of dat prachtige dropje nog eens ophalen.


Ook dit seizoen hebben we een zogenaamde racketactie voor nieuwe leden:
Als je lid wordt kun je, indien gewenst, een goed racket kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

1 juli t/m 30 september: Gratis racket & normale contributie
1 oktober t/m 31 januari: een racket voor € 10,- & normale contributie
1 februari t/m 30 juni: een racket voor € 25,- & normale contributie

Wij wensen jullie veel speelplezier het komende seizoen, mocht je vragen hebben, schroom dan niet om ons te mailen, of simpelweg even aan te spreken in de zaal.

[09-06-2017] - Zomeropening

Zomeropening Ook deze zomer gaan we gewoon door met badmintonnen! Van 7 juli t/m 18 augustus ben je iedere vrijdag vanaf 20.00 uur van harte welkom.
Voor leden is deze zomeropening gratis!
Ook niet-leden zijn uiteraard welkom, zij betalen eenmalig € 10,-, en kunnen dan t/m vrijdag 18 augustus iedere vrijdag komen meespelen. Besluiten zij hierna om lid te worden, dan wordt de € 10,- in mindering gebracht op de contributie!

[29-03-2017] - Vrijspelen op Goede Vrijdag

Vrijspelen op Goede Vrijdag Goed nieuws voor iedereen die op vrijdagavond graag een shutteltje slaat: Op Goede vrijdag 14 april is de hal gewoon open!
We zien jullie dan ook graag verschijnen, net als iedere andere dinsdag- of vrijdagavond trouwens.

[22-01-2017] - Nieuwe shuttlekar voor hal 2

Nieuwe shuttlekar voor hal 2 Enige tijd geleden hebben we als vereniging een paar sponsorbijdragen gekregen. Daarmee hebben we de afgelopen tijd een aantal leuke extra dingen kunnen doen en die laten we graag zien.

Zowel voor de jeugd als voor de senioren zijn nieuwe shirts uitgekozen. Met een stukje subsidie vanuit de sponsorpot hebben we die voor een vriendenprijs kunnen aanbieden. (€ 10,- voor de jeugd, € 25,- voor de senioren) en de shirts met het clublogo kunnen bedrukken.

Na vele jaren trouwe dienst hebben we onze shuttlekar in de grote hal (van de Praxis in 1997 voor 25 gulden) kunnen vervangen voor een groter exemplaar, die door één van onze leden op maat gemaakt is. Daar liggen voortaan shuttles, rackets, telborden, de EHBO-doos en formulieren in. De oude kar wordt nu gebruikt in de andere hal door de veteranengroep.

Naast een nieuwe kar is er ook gezorgd voor een nieuwe inhoud van deze kar. Zo zijn er nieuwe telborden aangeschaft, aangezien de oude wat lastig te gebruiken waren, en ook al flink wat jaren meegingen. Verder hebben we een compleet nieuwe en gevulde EHBO-koffer, met als extra toevoeging zogenaamde instant cold-packs. Deze zijn bij uitstek te gebruiken in geval van een verstuikte enkel.

Voor alles geldt: wees zuining op de spullen, en leg het na gebruik weer terug in de kar. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan, meldt dit dan even bij iemand van het bestuur, dan kunnen we ervoor zorgen dat het gerepareerd of vervangen wordt. Mocht je iets uit de EHBO-koffer gebruiken, meldt dit dan ook, hiermee voorkomen we dat we de volgende keer met een (half) lege koffer staan.

[12-12-2016] - Nieuwjaarstoernooi en borrel bij badmintonclub Selecta

Nieuwjaarsactie BC Selecta Op vrijdagavond 6 januari luidt badmintonclub Selecta officieel het jaar 2017 in met een gezelligheidstoernooi en borrel.

Alle leden kunnen meedoen aan het toernooi, jeugd, competitiespelers, recreanten en veteranen. En voor deze gelegenheid mag iedereen ook een vriendje, schoonmoeder, buurman of oudtante meenemen. We gaan dubbels spelen in allerhande combinaties.
Na afloop is er in de kantine een borrel, waarvoor we iedereen willen vragen om iets lekkers te eten mee te nemen.
We beginnen om half acht en het gebeurt allemaal in de vertrouwde Sporthal Oranje Wit.
Tot dan !

[11-12-2016] - Valentijnstoernooi 2017 bij BC Olympia

Nieuwjaarsactie BC Selecta BC Olympia organiseert op 18 februari 2017 het Valentijnstoernooi.
Het toernooi zal gespeeld worden in sportcomplex de Gooije op zaterdag 18 februari 2017 van 8.30-18.00 uur.
‘s Ochtends worden de heren/damesdubbels gespeeld en ‘s middags de gemengd dubbels.

Als je mee wilt doen, schrijf dan snel in, want vol=vol. Vorig jaar zaten we al ver voor de sluitingsdatum vol.
Inschrijving op binnenkomst van datum.
Het inschrijfformulier moet volledig ingevuld zijn en ook uw partner dient een volledig ingevuld formulier op te sturen of te mailen.

[05-12-2016] - Nieuwjaarsactie

Nieuwjaarsactie BC Selecta Voor iedereen die het goede voornemen heeft om in 2017 te gaan sporten, of die er graag wat kerstkilo’s af wil werken, heeft BC Selecta een niet te weigeren aanbod! Meldt je voor 31 januari 2017 aan als lid voor de rest van het seizoen (tot juli), en krijg een prima racket met een winkelwaarde van 35 euro voor slechts 10 euro!

Bij BC Selecta kun je bijna het hele jaar door op dinsdagavond en vrijdagavond spelen, en voor iedereen, beginner of gevorderd, bieden we op dinsdagavond training aan (niet verplicht). Je kunt bij ons ook competitie spelen op verschillende niveau’s. Daarnaast hebben we een flinke jeugdafdeling en een speciale groep veteranen op dinsdagmorgen.

Heb je belangstelling? Kom dan eens langs op dinsdagavond (vanaf 19 uur voor de jeugd en vanaf 20 uur voor senioren) of op vrijdagavond (alleen senioren, vanaf 20 uur) en vraag naar iemand van het bestuur. Neem vooraf wel even contact op met het secretariaat, dan zorgen we dat er iemand is om je op te vangen.
Wij spelen in Sporthal Oranje Wit, Nieuwe Noordpolderweg 5 in Dordrecht.

[25-09-2016] - Nieuwe website

Met gepaste trots presenteren we onze nieuwe website. Het bestuur en de webmasters hebben hun uiterste best gedaan om een frisse en duidelijke pagina te maken. Mochten er fouten in de pagina zitten, of mist u informatie, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

[16-09-2016] - Sponsoring AVR

Cheque AVR De AVR in Rotterdam heeft een 'Perfect Day-systeem, waarbij iedere werkdag zonder incidenten een bedrag oplevert.
Werknemers mogen doelen aandragen, en iedere maand wordt een doel gekozen. Maikel Knipping heeft BC Selecta aangedragen, en heeft daarmee een cheque van
€ 1300,- weten te bemachtigen.
Deze cheque is op 16 september door Eric in ontvangst genomen, en zal gebruikt gaan worden voor diverse zaken, waaronder een bijdrage in de nieuwe clubshirts.

[01-07-2016] - Najaarsactie

Najaarsactie BC Selecta In de proefmaand zal BC selecta er voor zorgen dat er een racket voor je klaar ligt. Het nieuwe seizoen zal starten in augustus 2016. Bij inschrijving krijg je een gratis racket van BC Selecta. Zie voor verdere voorwaarden de flyer.

Je kunt bij BC Selecta zowel recreatief als competitief spelen. We bieden training aan voor alle leden op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 en heeft mogelijkheden tot vrij spelen op dinsdag- en vrijdagavond van 20:00 tot 23:00.

[22-05-2016] - De Kracht van Ervaring

Dat was even zweten op vrijdagavond 20 mei. Het eerste herenteam van BC Selecta trad aan tegen de koplopers uit hun competitie, een gerennomeerd en gelouterd team uit het verre Rilland, vol met spelers uit klassen ver boven ons huidige niveau. In de uitwedstrijd hadden we al verrassend 3 partijen gewonnen, zou er deze keer misschien zelfs een gelijkspel in zitten ?

Na twee deugdelijke dubbelpartijen zat het bij de enkelspelen wat tegen, en het zag er opeens somber toen Patrick Snijders geblesseerd moest opgeven. Wat nu gedaan ? De zaal werd afgespeurd naar mogelijke invallers voor de laatste dubbels, maar het nivo was net niet helemaal voorhanden. Het is per slot van rekening het EERSTE herenteam en niet voor niets.

Uiteindelijk was het onze veteraan Kobus Kerkhof, toch al weer uit bouwjaar 1962, die de handschoen opnam (terwijl hij zijn spullen al had ingepakt). En dat hebben de tegenstanders geweten. De eerste set was ongemeen spannend, en ging uiteindelijk met 27-25 verloren. Dan zou je misschien verwachten dat de jeugd van de tegenstanders de doorslag zou gaan geven, maar niets was minder waar. De laatste twee sets werden gewonnen en daarmee scoorden we een niet meer verwacht punt.

Uiteindelijk werd het toch 5-3 voor de tegenstanders, maar dat mocht de pret niet al te zeer meer drukken.