Nieuws


[30-07-2017] - Seizoen 2017-2018 gaat van start!

Seizoen 2017-2018 gaat van start!Na een heerlijke zomer waarin we volop doorgespeeld hebben op vrijdag, gaan we vanaf 22 augustus weer beginnen met de reguliere speeldagen en -tijden. Kijk hier voor een overzicht van alle speeldagen en -tijden.
Ook de senioren-najaarscompetitie zal snel weer van start gaan. Deze keer kunnen we maar liefst 5 teams opstellen!
Kijk hier voor alle competities waarin de senioren deelnemen.
De jeugspelers moeten iets langer wachten, maar ook zij zullen dit seizoen weer competitie spelen.


Zoals we gewend zijn is er iedere dinsdag training voor jeugdleden, recreanten en competitiespelers. Voor de jeugd- en competitiespelers hebben we een nieuwe trainer aangetrokken. Lorenzo Lasalvia geeft sinds 2009 al training bij ABC Swindregt, en zal het komende seizoen proberen om onze jeugd- en competitiespelers naar een kampioenschap te helpen. Van 19.00 tot 20.00 uur zal Lorenzo training geven aan de jeugd, aansluitend van 20.00 tot 21.00 uur zijn de competitiespelers aan de beurt.
Daarnaast hebben we Cees Groenewegen bereid gevonden om de recreanten-groep naar een hoger niveau te tillen. Cees is al jarenlang lid, en heeft ook al eerder training gegeven.
Wij wensen beide trainers veel succes en plezier!

Uiteraard hebben we iedere vrijdag vanaf 20.00 uur de zaal beschikbaar voor vrij spelen; tegelijkertijd worden de thuiswedstrijden van de competitie afgewerkt, deze hebben altijd voorrang op het vrij spelen.In de praktijk zijn er altijd wel een paar velden beschikbaar, en hoef je dus nooit langs de kant te zitten.

Zowel dinsdag als vrijdag hebben we onze eigen bar-vrijwilligers achter de bar staan in de gezellige kantine van de hal. Onder het genot van een drankje kun je daar die ene fantastische rally of dat prachtige dropje nog eens ophalen.


Ook dit seizoen hebben we een zogenaamde racketactie voor nieuwe leden:
Als je lid wordt kun je, indien gewenst, een goed racket kopen tegen een zeer aantrekkelijke prijs.

1 juli t/m 30 september: Gratis racket & normale contributie
1 oktober t/m 31 januari: een racket voor € 10,- & normale contributie
1 februari t/m 30 juni: een racket voor € 25,- & normale contributie

Wij wensen jullie veel speelplezier het komende seizoen, mocht je vragen hebben, schroom dan niet om ons te mailen, of simpelweg even aan te spreken in de zaal.

[09-06-2017] - Zomeropening

Zomeropening Ook deze zomer gaan we gewoon door met badmintonnen! Van 7 juli /m 18 augustus ben je iedere vrijdag vanaf 20.00 uur van harte welkom.
Voor leden is deze zomeropening gratis!
Ook niet-leden zijn uiteraard welkom, zij betalen eenmalig € 10,-, en kunnen dan t/m vrijdag 18 augustus iedere vrijdag komen meespelen. Besluiten zij hierna om lid te worden, dan wordt de € 10,- in mindering gebracht op de contributie!

[29-03-2017] - Vrijspelen op Goede Vrijdag

Vrijspelen op Goede Vrijdag Goed nieuws voor iedereen die op vrijdagavond graag een shutteltje slaat: Op Goede vrijdag 14 april is de hal gewoon open!
We zien jullie dan ook graag verschijnen, net als iedere andere dinsdag- of vrijdagavond trouwens.

[22-01-2017] - Nieuwe shuttlekar voor hal 2

Nieuwe shuttlekar voor hal 2 Enige tijd geleden hebben we als vereniging een paar sponsorbijdragen gekregen. Daarmee hebben we de afgelopen tijd een aantal leuke extra dingen kunnen doen en die laten we graag zien.

Zowel voor de jeugd als voor de senioren zijn nieuwe shirts uitgekozen. Met een stukje subsidie vanuit de sponsorpot hebben we die voor een vriendenprijs kunnen aanbieden. (€ 10,- voor de jeugd, € 25,- voor de senioren) en de shirts met het clublogo kunnen bedrukken.

Na vele jaren trouwe dienst hebben we onze shuttlekar in de grote hal (van de Praxis in 1997 voor 25 gulden) kunnen vervangen voor een groter exemplaar, die door één van onze leden op maat gemaakt is. Daar liggen voortaan shuttles, rackets, telborden, de EHBO-doos en formulieren in. De oude kar wordt nu gebruikt in de andere hal door de veteranengroep.

Naast een nieuwe kar is er ook gezorgd voor een nieuwe inhoud van deze kar. Zo zijn er nieuwe telborden aangeschaft, aangezien de oude wat lastig te gebruiken waren, en ook al flink wat jaren meegingen. Verder hebben we een compleet nieuwe en gevulde EHBO-koffer, met als extra toevoeging zogenaamde instant cold-packs. Deze zijn bij uitstek te gebruiken in geval van een verstuikte enkel.

Voor alles geldt: wees zuining op de spullen, en leg het na gebruik weer terug in de kar. Mocht er onverhoopt toch iets kapot gaan, meldt dit dan even bij iemand van het bestuur, dan kunnen we ervoor zorgen dat het gerepareerd of vervangen wordt. Mocht je iets uit de EHBO-koffer gebruiken, meldt dit dan ook, hiermee voorkomen we dat we de volgende keer met een (half) lege koffer staan.

[12-12-2016] - Nieuwjaarstoernooi en borrel bij badmintonclub Selecta

Nieuwjaarsactie BC Selecta Op vrijdagavond 6 januari luidt badmintonclub Selecta officieel het jaar 2017 in met een gezelligheidstoernooi en borrel.

Alle leden kunnen meedoen aan het toernooi, jeugd, competitiespelers, recreanten en veteranen. En voor deze gelegenheid mag iedereen ook een vriendje, schoonmoeder, buurman of oudtante meenemen. We gaan dubbels spelen in allerhande combinaties.

Na afloop is er in de kantine een borrel, waarvoor we iedereen willen vragen om iets lekkers te eten mee te nemen.
We beginnen om half acht en het gebeurt allemaal in de vertrouwde Sporthal Oranje Wit.
Tot dan !

[11-12-2016] - Valentijnstoernooi 2017 bij BC Olympia

Nieuwjaarsactie BC Selecta BC Olympia organiseert op 18 februari 2017 het Valentijnstoernooi.
Het toernooi zal gespeeld worden in sportcomplex de Gooije op zaterdag 18 februari 2017 van 8.30-18.00 uur.
‘s Ochtends worden de heren/damesdubbels gespeeld en ‘s middags de gemengd dubbels.

Als je mee wilt doen, schrijf dan snel in, want vol=vol. Vorig jaar zaten we al ver voor de sluitingsdatum vol.
Inschrijving op binnenkomst van datum.
Het inschrijfformulier moet volledig ingevuld zijn en ook uw partner dient een volledig ingevuld formulier op te sturen of te mailen.

[05-12-2016] - Nieuwjaarsactie

Nieuwjaarsactie BC Selecta Voor iedereen die het goede voornemen heeft om in 2017 te gaan sporten, of die er graag wat kerstkilo’s af wil werken, heeft BC Selecta een niet te weigeren aanbod! Meldt je voor 31 januari 2017 aan als lid voor de rest van het seizoen (tot juli), en krijg een prima racket met een winkelwaarde van 35 euro voor slechts 10 euro!

Bij BC Selecta kun je bijna het hele jaar door op dinsdagavond en vrijdagavond spelen, en voor iedereen, beginner of gevorderd, bieden we op dinsdagavond training aan (niet verplicht). Je kunt bij ons ook competitie spelen op verschillende niveau’s. Daarnaast hebben we een flinke jeugdafdeling en een speciale groep veteranen op dinsdagmorgen.

Heb je belangstelling? Kom dan eens langs op dinsdagavond (vanaf 19 uur voor de jeugd en vanaf 20 uur voor senioren) of op vrijdagavond (alleen senioren, vanaf 20 uur) en vraag naar iemand van het bestuur. Neem vooraf wel even contact op met het secretariaat, dan zorgen we dat er iemand is om je op te vangen.
Wij spelen in Sporthal Oranje Wit, Nieuwe Noordpolderweg 5 in Dordrecht.

[25-09-2016] - Nieuwe website

Met gepaste trots presenteren we onze nieuwe website. Het bestuur en de webmasters hebben hun uiterste best gedaan om een frisse en duidelijke pagina te maken. Mochten er fouten in de pagina zitten, of mist u informatie, schroom dan niet om contact met ons op te nemen.

[16-09-2016] - Sponsoring AVR

Cheque AVR Cheque AVR De AVR in Rotterdam heeft een 'Perfect Day-systeem, waarbij iedere werkdag zonder incidenten een bedrag oplevert.
Werknemers mogen doelen aandragen, en iedere maand wordt een doel gekozen. Maikel Knipping heeft BC Selecta aangedragen, en heeft daarmee een cheque van
€ 1300,- weten te bemachtigen.
Deze cheque is op 16 september door Eric in ontvangst genomen, en zal gebruikt gaan worden voor diverse zaken, waaronder een bijdrage in de nieuwe clubshirts.

[01-07-2016] - Najaarsactie

Najaarsactie BC Selecta In de proefmaand zal BC selecta er voor zorgen dat er een racket voor je klaar ligt. Het nieuwe seizoen zal starten in augustus 2016. Bij inschrijving krijg je een gratis racket van BC Selecta. Zie voor verdere voorwaarden de flyer.

Je kunt bij BC Selecta zowel recreatief als competitief spelen. We bieden training aan voor alle leden op dinsdagavond van 20:00 tot 21:00 en heeft mogelijkheden tot vrij spelen op dinsdag- en vrijdagavond van 20:00 tot 23:00.

[22-05-2016] - De Kracht van Ervaring

Dat was even zweten op vrijdagavond 20 mei. Het eerste herenteam van BC Selecta trad aan tegen de koplopers uit hun competitie, een gerennomeerd en gelouterd team uit het verre Rilland, vol met spelers uit klassen ver boven ons huidige niveau. In de uitwedstrijd hadden we al verrassend 3 partijen gewonnen, zou er deze keer misschien zelfs een gelijkspel in zitten ?

Na twee deugdelijke dubbelpartijen zat het bij de enkelspelen wat tegen, en het zag er opeens somber toen Patrick Snijders geblesseerd moest opgeven. Wat nu gedaan ? De zaal werd afgespeurd naar mogelijke invallers voor de laatste dubbels, maar het nivo was net niet helemaal voorhanden. Het is per slot van rekening het EERSTE herenteam en niet voor niets.

Uiteindelijk was het onze veteraan Kobus Kerkhof, toch al weer uit bouwjaar 1962, die de handschoen opnam (terwijl hij zijn spullen al had ingepakt). En dat hebben de tegenstanders geweten. De eerste set was ongemeen spannend, en ging uiteindelijk met 27-25 verloren. Dan zou je misschien verwachten dat de jeugd van de tegenstanders de doorslag zou gaan geven, maar niets was minder waar. De laatste twee sets werden gewonnen en daarmee scoorden we een niet meer verwacht punt.

Uiteindelijk werd het toch 5-3 voor de tegenstanders, maar dat mocht de pret niet al te zeer meer drukken.

[09-04-2016] - 15 AED-diploma's bij BC Selecta

Najaarsactie BC Selecta Afgelopen maandag heeft de AED training plaatsgevonden, waarvoor we enige tijd geleden hadden opgeroepen. De training was helemaal bezet met 15 mensen,
en dus hebben we nu 15 mensen die de cruciale eerste hulp kunnen bieden bij een hartstilstand. Een prachtige opkomst ook vanuit de veteranengroep van dinsdagmorgen.

En er is goed gewerkt, met uitputtende hartmassage, beademing en de bediening van het apparaat op poppen van diverse gewichtsklassen.
Belangrijk voor iedereen: zo'n AED apparaat hangt dus in de Oranje-Wit hal, aan de muur bij de beheerdersruimte en de toegang naar de kleedkamers!
Dus weet waar je hem kunt halen als een van ons erom vraagt! En dat we hem maar nooit nodig mogen hebben!

[20-01-2016] - Sponsoractie bij Plus 't Lam: Help sparen voor de club

Najaarsactie BC Selecta Supermarkt PLUS 'T LAM is uitgeroepen tot de beste supermarkt van Zuid Holland en wil nu graag de best van het land worden. Daarvoor doen ze onder meer een sponsoractie, waarbij tienduizend euro aan verenigingen wordt uitgedeeld. Wij hebben Selecta daar ook voor aangemeld ! Ons goede doel is om nieuwe clubshirts voor de jeugd aan te kunnen schaffen. Dit gaat werken als je bij een van deze supermarkten inkoopt en vraagt om vouchers voor de sponsoractie. Die moet je dan inscannen voor Badmintonvereniging Selecta, en dan komt het geld binnenrollen ! Plus 't Lam heeft filialen in winkelcentrum De Bieshof in Stadspolders en aan het Damplein in Dubbeldam. De actie is al begonnen op 18 januari en loopt door tot 5 maart. Zegt het voort, en alvast namens de penningmeesters en jeugdleden bedankt !